torsdag 17 mars 2011

HEMRESA UTAN RADAR?

SOLUPPGÅNG DEN 17 MARS, HEMRESA.
INTRACOASTAL UTEFTER BROFÄSTET SOM LEDER ÖVER 17th STREET.
FLYGET MOT NEW YORK.
DEL AV BAGAGET DOKUMENTERAT.
HEMMA 18 MARS. VINTERGÄCK OCH SNÖDROPPAR I TRÄDGÅRDEN.



Torsdag den 17 mars.


Vi vaknar tidigt denna vackra, sista morgon på hotell BeachComber, Pompano Beach, med en härlig soluppgång. Tidig frukost (med "billigt kaffe från LIDL") i matsalen, där vi njuter av vår standardardiserade måltid: Two eggs, with the sunny side up, rostat bröd och några skivor knaperstekt bacon, två tomatskivor samt ett glas juice, kaffe förstärkt med en tesked necekaffe i koppen. Vi behöver inte ens ge beställningen till personalen. Alla vet!


The Bellcaptain hämtar vårt bagage ( skämmigt tungt!), för transport till bilen. Vi har gott om tid och tar oss långsamt ut till flygplatsen, med en del "nerstickare", till havet och till Intracoastal för en sista njutning ...


Jag tittar på W, och tycker att han ser ut som kungen av Kurre-Kurre-Dutt ön, brun som en pepparkaka, medan jag själv mest liknar en vit sparris. Jämförelsevis! Men min upplevelse av sol och värme har varit absolut lika njutbar.


Vintern i Sverige har varit lång, snöig och framför allt med en känsla av ständig köld i hela kroppen ... En sån skön tid vi har fått uppleva dessa veckor! Ovanstående kommentarer, är en parentes i detta skrivande tillstånd, men personligen viktig att föra fram!


Flyget skulle inledningsvis ta oss från Fort Lauderdale till New York, med beräknad avgång klockan 14,30. Så långt allt väl.

Men vid Gaten för avgång från New York till Köpenhamn meddelade vår flygkapten att flygplanet fått problem med sin radar och kunde inte avgå beräknad tid 18.30, om än alls? Kaptenens avslutande kommentar: "Jag tänker minsann inte flyga över Atlanten utan radar!". Nya besked skulle lämnas 30 minuter senare.


Denna försening framflyttades stegvis under kvällen, för att slutligen fastställas till klockan 21.30. Väntetiden tillbringar vi hos olika lounges, där man kan få lite snacks, öl, vin och en whiskey eller en kopp kaffe. Man kan också använda sin dator där.


Flygresan hem, beräknad till sju timmar, helt OK, med några timmars sömn, trots intensiva skakningar... Under måltidens inledande cocktail och flygets skakningar, kunde inte glaset stå på bordet, utan skakningarna måste följas med vicknaingar på handen som höll i glaset, för att behålla glasets innehåll!


Trots allt avslutas resan med en lite bitter eftersmak, med flygbolaget Delta´s förseningar och problem i båda färdriktningarna, i jämförelse med det höga priset för att åka businessklass under springande hit och dit för att skaffa nödvändig information.


Problem med att försäkra sig om rätt transport av vårt bagage, svårighet att få fram information. Den långa transporten, sent på kvällen efter en lång dag med problem, att nå den tilfälliga hotellinstallation i Chicago. Sen ankomst och tidigt (o5.oo) uppstigande. Vilka krav kan man nu i efterhand, ställa på detta företag?

Tack Bi & Bj, för att ni mötte oss i Köpenhamn med biltransport hem till Malmö!

Det kändes verkligen skönt!


Hemma i trädgården kan man nu ana att våren är i annalkande, med vintergäck och snödroppar i full blom. Trots gårdagens snöfall, blåst och kyla. Denna morgon + 1 grad. Brrrr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar