lördag 12 mars 2011

BRÖLLOPSBESTYR OCH MIDDAG MED FICKLAMPA.

SE VÅRT MIDDAGSBORD HOS LYXIGA CHARTHOUSE!
Det andra synliga bordet på bryggan blir vårt middagsbord.

BÅTAR PÅ VÅR RESA UTEFTER INTRACOASTAL.

VATTENTAXI OCH EN CIGARRETT.

REGLER FÖR BÅTAR SOM VILL LÄGGA TILL HOS SHOOTER´S.

VATTENTAXI LÄMNAR SHOOTER´S.

Lördag den 12 mars.
En lat dag med lite kyla i luften.
Goda rapporter
från Hawaiiresenärerna F & L, om "allt väl", - men också från släkt och vänner som skrivit där. Många webbsidor från privatpersoner har dokumenterat bl a. med filmbilder, en del av förödelsen på Maui.


Senare under dagen
skall det bli bröllop på stranden, framför den skyddande hyddan på soldäcket, där vi brukar vistas, för att även få tillgång till lite skugga, - åt Be!

Vi har även i dag intagit våra solplatser här,
men blir bortmottade vid 1-tiden, för förberedande av ceremoniplatsen. Personalen har brått med arrangemangen, resande av ett jättetält i de bakre environgerna, som dukas med vackra, vita dukar. Tältets "drapperier" sammanhålls med vackra rosa rosetter ...
(slarvig dokumentation: no pictures!)


Nåväl, det börjar ändå dra ihop sig för lunch
som vi intar hos Two George´s at the Cove, där man får stan´s godaste Fish and chips. Med coleslaw! Det är verkligen kul att sitta där och spana på båtarna som åker förbi, eller lägger till för att äta lunch.

Vi lämnar krogen mätta och belåtna
och kör vidare mot Shooter´s för att kolla läget och båtlivet där. I dag ligger flera skapliga farkoster, bl a en ciggarett är förtöjd vid bryggan. För det mesta blir båtägarna assisterade från bryggan av personal, som med en utsökt finess snor tamparna i luften så att ögglor bildas som sen snor sig runt bryggans knapar! Virituost!


W bokar bord för kvällen
i den intilliggande (flotta!!!) restaurangen Charthouse. Hit kommer de största, lyxigaste fartygens ägare med sina båtar för att äta sen middag och för att beundras.
Hem för vila och uppsnyggning till kvällen ...

Jo, den blev ett litet äventyr för sig! Middagen på Charthouse ...
Vi blev väl mottagna och presenterade för hovmästare, annan personal, med handhälsande, inledningsvis ... Vi hade reserverat bord nere på bryggan (första parkett!), vilket vi också får.


Men det är ju mörkt ute klockan 19.30,
så matsedeln, som är lång och intressant, är fullkomligt ogenomtränglig i tillgängligt mörker. Vi beställer en ficklampa, som vi får.


Inledningsvis beställer vi en Margaritha, samt en förrätt.
Diskussion om vin till denna och huvudrätten, som är fisk resulterar i nödvändigheten att tillkalla en vinkännare. Innan vinet (Risling) når bordet, är förrätten konsumerad ... och varmrätten på insimmande ...
W härskanar till!
The General Manager går två varv runt vårt bord ... och frågar hur vi har det?
Han informeras om den besvärande bristen på samordning av mat och dryck, men tycks inte ta det hela på allvar ... Vi håller humöret uppe!
Efter avslutad måltid,
vid utgången från krogen, presenterar the General Manager en anställd svensktalande kvinna (av annan nationalitet) för oss. Vi förstod aldrig riktigt avsikten med den gesten?
Taxiresa hem, ändå nöjda med dagen, den goda fisken med det goda Rislingvinet ...








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar